zaterdag 22 juni 2013

Privacylek treft 6 miljoen Facebook-gebruikers

Privacylek treft 6 miljoen Facebook-gebruikers
06/22/2013
Facebook kampte met een privacylek met betrekking tot het mailadres en telefoonnummer van 6 miljoen mensen. Door de aard van de bug, was de informatie echter slechts zichtbaar voor een enkele ander persoon. Facebook mailt getroffen gebruikers persoonlijk.
Britse inlichtingendienst tapt petabytes aan data via backbones af
06/22/2013
De Britse inlichtingendienst GCHQ tapt al 18 maanden gigantische hoeveelheden internet- en telefoonverkeer af via glasvezelbackbones. De dienst bewaart metadata 30 dagen en deelt deze met de NSA, blijkt uit informatie van Prism-klokkenluider Snowden, die aangeklaagd wordt in de VS.
'Nieuwe Google-dienst moet gebruikers helpen spullen te delen'
06/22/2013
Google werkt naar verluidt aan een dienst die gebruikers moet helpen bij het uitlenen of weggeven van spullen aan vrienden. De dienst werkt via Google+, waarbij het onder andere mogelijk is om lijstjes op te stellen van gewenste spullen.
Britse privacywaakhond dreigt Google met straffen om Streetview-bijvangst
06/21/2013
De Britse privacywaakhond Information Commissioner's Office eist van Google dat het de illegaal verkregen data van Streetview binnen 35 dagen verwijdert. Gebeurt dit niet, dan zal de waakhond overgaan tot strafvervolging. Een dwangsom legt de autoriteit niet op.

mobiele telefoon verkopen telefoon verkopen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten