zondag 12 mei 2013

Nieuw-Zeeland maakt patenteren van software wettelijk onmogelijk

Nieuw-Zeeland maakt patenteren van software wettelijk onmogelijk
05/12/2013
Nieuw-Zeeland heeft een aanpassing op zijn patentenwetgeving gepubliceerd, waarin duidelijk wordt gemaakt dat patenten die technologie voor software-uitvindingen beschrijven niet geldig zijn. Er is wereldwijd al geruime tijd discussie omtrent de validiteit van softwarepatenten.
NASA vervangt Windows XP op ISS-laptops door Debian
05/12/2013
NASA heeft besloten om de besturingssystemen op de laptops die in het ruimtestation ISS worden gebruikt, te vervangen. In plaats van Windows XP zullen de machines worden voorzien van Debian, een Linux-variant. NASA zegt dat Debian veiliger is en gemakkelijker te beheren.
'Google werkt aan game-dienst voor Android'
05/12/2013
Google lijkt te werken aan een gamingdienst voor het Android-besturingssysteem. Aanwijzingen daarvoor werden gevonden in een uitgelekt installatiebestand van Google Play. Gebruikers zouden met de dienst onder andere hun vorderingen kunnen opslaan in de cloud.
Hackers stelen 45 miljoen dollar van twee banken
05/10/2013
Een groep internetcriminelen heeft bij twee banken uit het Midden-Oosten in totaal 45 miljoen dollar buitgemaakt, stelt het Amerikaanse openbaar ministerie. Eerst werden de creditcardverwerkers van de banken gehackt, en vervolgens werd op veel plekken geld opgenomen.

telefoon inleveren mobiel verkopen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten